NOU RECORREGUT PER A LA RUTA LLARGA – MM190
La ruta llarga canvia de recorregut.  Anem a més. Farem més quilòmetres i més desnivell, per carreteres ben asfaltades, amb poc trànsit i més segures. En concret són 190 km i 3300 m de desnivell, amb 5 ports de muntanya: Vilanova Sal, port d’ Àger, coll de Comiols, collada de Hostal-Roig i Alt de Fontllonga.

Arribats a la població d’ Àger seguirem recte fins la C-13 per girar a l’esquerra direcció Congost de Terradets, gir a la dreta pel pont de Barcedana, pas per Gavet de la Conca (amb vistes a l’embassament), pujada de 20 km al coll de Comiols per les tranquil·les carreteres de Sant Salvador de Toló, baixada ràpida fins a la cruïlla de Alentorn direcció Vilanova de Meià, pujada de 10 km cap Hostal-Roig per l’impressionant Congost del Montsec de Rúbies que no deixarà indiferent a ningú i el que no ho conegui quedarà bocabadat.

En definitiva una marxa llarga, exigent a nivell esportiu i molt complerta, en el mes de maig en plena temporada cicloturista, éssent la única cita cicloturista a Catalunya aquell cap de setmana.

MAPA ITINERARIS 2013

Leave a reply